Follow:
Attracties Lezen Uitgaan

Welcome to planet IFFR

 

Zelf ben ik een filmfanaat en eigenlijk pas sinds ik in Rotterdam ben komen wonen heb ik kennis gemaakt met het fenomeen ‘IFFR’. Uiteraard had ik er al vaker van gehoord maar nooit echt bij stilgestaan omdat dit niet in mijn achtertuin gebeurde. Ik ben er zelf even in gedoken en kwam tot de ontdekking dat het een bijzonder gaaf festival is met niet alleen maar films. Nee, het is meer dan alleen maar films, het heeft een verhaal en…uiteraard net als bij films een eind. En voor alles daartussenin zal ik je zo goed als ik kan informeren over IFFR.

WAT IS IFFR NOU EIGENLIJK?
Het Internationaal Film Festival Rotterdam is een jaarlijks terugkomend evenement op het gebied van film en cultuur. Dat al sinds 1972 in Rotterdam wordt gehouden.

WAT KUN JE ER DOEN?
Je zal in eerste instantie denken dat je er alleen films kan kijken, echter is het ook een plek waar vele bekende acteurs en filmmakers bij elkaar komen, je hebt dan gewoon de kans om een bekende tegen te komen (holy moly!). De feesten die er in de avond worden gehouden zijn een begrip tot in de verre omtrek.

CLOSING PARTY BY WARSTEINER
Zoals ik hierboven beschreef kun je er een hoop doen en beleven. Het feest der feesten waar je bij moet zijn is o.a. het slotfeest van IFFR & Warsteiner. Voor de derde keer op een rij slaan IFFR en Warsteiner de handen ineen voor dit geweldige feest! Wanneer? Op zaterdag 4 februari 2017. Waar? Na de vertoning van de slotfilm gaat alle remmen los om 23:00 uur in de Doelen. Zorg dat je erbij bent! Hier kun je alvast je tickets kopen.
Tijdens de Closing Party en de feestavond “Dance, Dance, Dance” zet Warsteiner ook een speciale virtual reality-bar neer om het filmische thema verder kracht bij te zetten. In de VR-film wanen bezoekers zich in de wereld van Warstein, het Sauerlandse dorp waar het biermerk vandaan komt en nog altijd gebrouwen wordt. Mensen die de VR-film bekijken en ervaren, kunnen een verrassend einde verwachten met een heerlijke afdronk.

BIJZONDERE BIERFLES
Voor het derde jaar op rij verwelkomt Warsteiner bezoekers van IFFR met een Limited Edition bierfles. De Limited Edition bierfles is de hele festivalperiode (woensdag 25 januari t/m zondag 5 februari) verkrijgbaar bij geselecteerde horecagelegenheden in Rotterdam. De bierfles wordt onder andere geserveerd bij de bars van het festivalhart, zoals De Doelen en de Schouwburg.

WANNEER IS HET?
Van 25 januari tot 5 februari 2017

VOOR WIE IS HET EN KAN IK ER OOK HEEN?
Jong & oud, student of gepensioneerd, filmfanaat of kunstzinnig, iedereen is welkom!

WAT IS ER ALLEMAAL TE ZIEN?
Nationale- en internationale films zijn er te bewonderen, dit van zowel beginnende als bekende filmmakers. Voor ieder wat wils dus!

PREMIÈRE HELEEN VAN ROYEN
Wat ik persoonlijk heel graag zou willen zien is de documentaire van Heleen van RoyenHet Doet Zo Zeer‘. Heleen heeft de camera (haar iPhone) in handen genomen, deze op een statief gezet en zo haar moeder gefilmd waarbij beginnende dementie is geconstateerd. Dit alles speelt zich af in de woonkamer en Heleen filmde alles bij elkaar zo’n 240 uur.  Alledaagse dingen komen voorbij, maar ook moeilijke beslissingen over een eventuele verhuizing of euthanasie. Kijk hieronder naar de uitzending van De Wereld Draait Door waar Heleen van Royen uitleg hierover gaf plus gedeeltes van de film om een indruk te krijgen.

De Première: Wanneer? Op zaterdag 28 januari, 19:30 – 21:26. Waar? In het ‘Oude Luxor’. Daarnaast draait de film uiteraard ook op andere dagen bij verschillende bioscopen. Kijk voor meer info op de website van IFFR. Zie hier voor de directe link ernaartoe!


 

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer