Follow:
Hotspots Winkelen

Wil jij ook vintage shoppen in Rotterdam?

We love vintage!

Hou je ook zo van vintage shoppen? Kringloopwinkels afstruinen? Rommelmarkten? Vintage kleding? Ik ga je hieronder meer vertellen over waar je in Rotterdam het beste langs kunt voor te gekke kringloopwinkels/vintage adressen. Er zijn volgens mij maar weinig mannen die net als ik graag gaan winkelen, volgens mij ben ik dan ook één van de uitzonderingen op dit gebied. 😉 Sinds ik dan ook mijn vriendin  heb leren kennen, heb ik haar dan ook o.a. besmet met het kringloopvirus. Haha! Een paar voordelen van bij kringloopwinkels aankopen doen is:

  1. Beter voor het milieu
  2. Beter voor je portemonnee
  3. Je hebt vaak iets origineels in huis wat een ander niet heeft

Het is een soort vrijmarkt op Koningsdag maar dan het gehele jaar door!

Jouw Marktkraam

Bij Jouw Marktkraam in Rotterdam Noord kun je niet alleen te gekke spulletjes vinden, je kunt er zelf ook een kraam huren om jouw eigen spullen weer te gaan verkopen, voor als je teveel gekocht hebt bij kringloopwinkels bijvoorbeeld. 😉 Er staan in de winkels tientallen ‘kramen’ en elke kraam is weer gehuurd voor een vooraf afgesproken termijn (uiteenlopend van 1 week tot 4 weken, of meer) door een particulier. Je krijgt dan een aantal stickers mee met een barcode, hier kun je dan ook een omschrijving/prijs op vermelden. De opbrengst is uiteraard volledig van jou en via een app kun je real life je omzet bekijken, iedere keer als je iets hebt verkocht krijg je automatisch hier een melding van.

Het fijne van Jouw Marktkraam is dat de diversiteit aan aangeboden spullen heel verschillend is. Zo heb je er vintage kleding, sportartikelen of brocante huisraad. I love it! Daarnaast kun je er natuurlijk jouw eigen ‘winkeltje’ beginnen. Het is een soort vrijmarkt op Koningsdag maar dan het gehele jaar door!
Adres: Zaagmolenkade 117, 3035 KD Rotterdam

Tip: als je bij Jouw Marktkraam bent, kun je net zo goed ook een hapje eten bij Bertmans! Hier schreef ik ook eerder een review over.

Bonnie heeft in het prille begin van de opening hier een leuke vlog van gemaakt van Jouw Marktkraam:

Cheap Fashion

Ja ja! De naam zegt het al, gewoon heel simpel cheap ass fashion boys and ladies! Deze tweedehands vintage kledingwinkel Cheap Fashion heeft werkelijk waar van alles qua kleding, hoeden, petten en dames korsetten! Maar zonder gekheid, ze hebben er echt heel veel, ook voor mannen! Van een oude Levi’s spijkerbroek tot aan 90’s half gebleekte gekleurde t-shirts.
Adres: Meent 25, 3011 JB Rotterdam

cheap fashion Rotterdam

Cheap Fashion op Instagram

Episode

Episode is inmiddels ontpopt tot een keten van winkels verspreid in Europa maar vooral heel erg bekend in Amsterdam. Daar hebben ze maar liefst 4 vestigingen! Ben je op zoek naar een leuke paar All Stars of een oude bomberjack, retro 70’s blouse? Niks is te gek bij Episode, ze hebben het allemaal! De winkel is verdeeld in logische delen, zo heb je een sportgedeelte waar je oude voetbal t-shirts kunt vinden of basketbal singlets, een gedeelte met nette blouses, spijkerbroeken, lange jassen, korte jassen. Dit maakt het allemaal wel een stuk gemakkelijker om jouw gewilde kledingstuk te kunnen vinden natuurlijk!
Adres: Witte de Withstraat 19 A, 3012 BL Rotterdam

Piekfijn

Hier kom je aan bij een toch wel traditionele kringloopwinkel waar je van alles kunt vinden. Bij Piekfijn moet je over het algemeen denken aan meubilair die een tweede kans verdient. Mocht je het stukje meubilair nou niet op het eerste gezicht jouw smaak zijn, kijk dan even verder dan de kleur. Je kunt namelijk met een pot verf een hoop voor elkaar krijgen! 😉 Zo heb ik bijvoorbeeld een krukje gekocht bij de kringloop, een leuke oude routekaart, even schuren, plakken en lakken. En, tadaa!
Adres: Mariniersweg 255, 3011 NM Rotterdam

DIY

DIY Krukje

Het resultaat!

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer