Follow:
Attracties Eten en drinken Seen outside 010 Uitgaan Winkelen

Seen Outside 010 ‘Gent’

Wist je dat het vanaf Rotterdam maar amper 2 uurtjes rijden is naar Gent?
Afgelopen week was ik jarig en ik besloot samen met mijn vriendin om eens een dagje weg te gaan, we kozen samen ervoor om eens een keer naar Gent te gaan. Ik was er ooit al wel eens geweest in een ver ver verleden dus toch even nieuwsgierig hoe het nu is uiteraard.


Als je graag wilt gaan shoppen bij de standaard winkels kun je dit beter in een andere stad doen, er zijn veel standaard winkels die wij ook kennen maar minder uitgebreid in vergelijking met Rotterdam. Voor de speciaalwinkels kun je hier uitstekend terecht! Denk hierbij aan tussen kunst en kitsch achtige winkels met vintage, brocante. Over de Dampoortstraat richting het centrum, dan zit je helemaal goed!

De binnenstad doet mij heel erg denken aan een kruising van Delft met Leiden. Als je een fan bent (zoals ik) van oude middeleeuwse gebouwen en kerken moet je hier zeker naartoe! Er is één gebouw waar je zeker niet omheen kunt in Gent en dit is Gravensteen. Een middeleeuwse burcht met een vrijwel intact verdedigingssysteem. Je kun deze burcht bezoeken voor € 10,- per persoon (kinderen en ouderen tegen een gereduceerd tarief uiteraard).
Daarnaast heeft Gent vijf monumentale kerken (Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaas-, Sint-Michiels-, Sint-Jacobs- en Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk) in het centrum die je vrij kunt bezoeken tijdens openingstijden.


Ooit gehoord van Gentse Neuzen? Nee? Dit zijn typische Gentse snoepjes die ook wel pastoorshoedjes worden genoemd. Een snoepje wat nog steeds op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Er zijn verschillende smaken maar de originele smaak is met frambozen.


Gent is een bruisende studentenstad, je vindt aan de Graslei en Korenlei aan het water dan op een zonnige dag vaak veel studenten/jongeren die aan de waterkant genieten van een hapje en een drankje. Ook zijn er veel eetgelegenheden te vinden. Ook een plek om zeker een drankje te doen is bij het Belfort Stadscafé bij Het Belfort van Gent waar je kunt genieten van allerlei Gentse specialiteiten!
Tegenover het café is er een kleine groene oase waar ook veel studenten samenkomen.


Houdt er rekening mee dat de binnenstad van Gent grotendeels autoluw is, parkeer je auto bij een P+R of maak gebruik van één van de 14 parkeergarages die in de stad gevestigd zijn.

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer