Follow:
Attracties Eten en drinken Seen outside 010 Uitgaan Winkelen

Seen Outside 010 Editie Dordrecht

Gelegen op steenworp afstand van Rotterdam ligt Dordrecht, een plaats dichtbij Rotterdam en toch heel verschillend. Dordrecht is een stad met een flinke historie net als de meeste steden van Nederland. Samen met mijn vriendin Suzanne gingen we op bezoek bij deze mooie stad!

Voorstraathaven, Foto door: Moëne Photography

Voorstraathaven, Foto door: Moëne Photography

FEITEN
Even een kleine reeks van feiten over Dordrecht:
– Is de vijfde gemeente van de provincie Zuid-Holland
– De bewoners van Dordrecht noemen hun stad veelal “Dordt”
– Dordrecht beschikt over 4 politiebureaus, 2 brandweerkazernes, een ziekenhuis en een gevangenis
– De stad telt ongeveer 900 rijksmonumenten
– Één van de bekendste kerstmarkten, dat ruim 400.000 bezoekers trekt

Stadhuis van Dordrecht. Foto door Moëne Photography

Stadhuis van Dordrecht. Foto door Moëne Photography

HOE KOM JE ER?
Op verschillende manieren kan je Dordrecht bereiken, het OV is goed te doen vanuit Rotterdam en duurt gemiddeld 20 minuten. Met de auto kan je er ook goed terecht, binnen het centrum en eromheen is het betaald parkeren, tip: bekijk Prettig Parkeren voor actuele prijzen. Als je gek op varen bent is er ook een andere optie om Dordt te bereiken, met de Waterbus kan je vanuit Rotterdam al varend aankomen aan de kades van Dordrecht. Indien je vanuit Erasmusbrug vertrekt richting Merwekade in Dordrecht doe je daar gemiddeld één uur over en kost € 4,75 euro (fietsen kunnen gratis mee!).

wat_haltes_v1_rosmolenweg

WAT IS ER TE DOEN?
Het is een bruisende stad waar veel te doen is, allerlei evenementen die gehouden worden en wat betreft qua horeca zit je daar goed! Met name over de hele lengte van de Voorstraat zit je goed wat betreft eten en drinken. Qua winkels is het veelal de standaard winkels waaronder een Primark, Xenos, Zeeman etc. Als je op zoek bent naar aparte winkels die niet mainstream zijn dan zit je vanaf Lange Geldersekade begin de Voorstraat goed. Één van de leuke winkels die er te vinden zijn o.a. Indie-Ish voor hippe woonaccessoires, Juffrouw Pollewop Hét duurzame kinderwarenhuis, Petit Sweets Factory voor allerlei bekende maar ook buitenlandse snoep uit o.a. USA, Puur Geknipt voor als je duurzaam en biologisch naar de kapper wilt, Bahlmann Mode een begrip in Dordt voor als je een ruime keuze wilt aan allerlei merkkleding. Verder zijn er uiteraard nog tientallen leuke winkels maar dit vond ik persoonlijk wel de meest uit het oog springende aan mijn bezoek aan Dordrecht.

 

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Seen in 010 - Seen in the week #2

    […] Dordt Later die week gingen we maar eens een bezoek brengen aan Dordrecht. Auto geparkeerd vlak buiten de stad en hup zo het centrum in! Onderweg kwamen we langs een leuke […]

    15 september 2017 at 14:51
  • reageer