Follow:
Attracties Eten en drinken Seen outside 010 Uitgaan Winkelen

Seen outside 010 Antwerpen Editie

Seen outside 010

Dagje Antwerpen? Lang niet zo gek nog niet!
Een nieuw rubriek wat je vaker nog voorbij zal zien komen is “Seen outside 010”. Hierbij zal ik een paar tips geven van leuke steden om te bezoeken buiten Rotterdam.
De aftrap begint met Antwerpen, een stad met circa 517.000 inwoners tegenover 624.000 inwoners in Rotterdam en is maar ongeveer één uur rijden vanuit Rotterdam!

allerlei vintage en retro winkels

Parkeren

Parkeren kun je het beste doen op de Sint-Michielskaai, hier kan je namelijk onbeperkt de hele dag gratis parkeren met de auto. Vanaf daar is het ongeveer 10 a 15 minuten lopen richting het centrum. Wel zo fijn natuurlijk! 😉

Wandeling

Als je de auto hebt geparkeerd op de Sint-Michielskaai, kun je onderstaande wandeling maken richting het centrum.
Via de Goedehoopstraat loop je vervolgens Kloosterstraat, als je dan op het pleintje aan je rechterhand kijkt en richting het centrum loopt kom je daar één van de vele mooie muurschilderingen tegen van een bekend stripfiguur. Als je dan over de Kloosterstraat blijft doorlopen kom je allerlei vintage en retro winkels tegen. Denk bijvoorbeeld aan oude schoolstoelen, lockers, boeken en andere brocante spullen. Ook voor oude LP’s kun je ook prima in deze straat terecht.
Vervolgens gaat de straat over in Oever en de Hoogstraat, hier kom je wat meer mainstream winkels tegen en allerlei café’s wat vervolgens uitkomt op de Suikerrui en de Grote Markt. Vanaf hier kan je vervolgens via de Oude Koornmarkt (die bekend staat om zijn vele leuke restaurants) richting de Groenplaats en kom je uit op de Meir voor de wat meer traditionelere mainstream winkels zoals de H&M, Pull & Bear etc.

Nationale Bank Antwerpen

Nationale Bank Antwerpen – Foto: Moëne Photography

Eten & drinken

Falafeltof – voor de vegetarische eters onder ons een uitstekende keuze, zoals de naam al doet vermoeden kan je o.a. heerlijke falafel broodjes eten en de gebakken aardappels zijn héérlijk.
Chocolate Line – Chocolade van Dominique Persoone die je zeker een keer moet proeven! Zit gevestigd aan de Meir in een fantastisch oud pand.

Must see

Het Centraal Station van Antwerpen – Gebouwd tussen 1899 en 1905 zeker bekijken waard als je van architectuur houdt.
Zoo Antwerpen – Zeker wel één van de mooiste dierentuinen in de Benelux, is in 2016 pas verbouwd dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.
Stadspark – Heb je nog genoeg energie over in de benen en wil je nog even relaxen, dan kan je dat uitstekend in deze 14 Ha park.
Botanische Tuin – Ben je geïnteresseerd in allerlei wilde en exotische planten, dan kan je hier terecht! Het beste is nog dat het gratis toegankelijke is.
Groenplaats – Op de Groenplaats heb je ook allerlei bekende tentjes, denk bijvoorbeeld aan Hard Rock Café, McDonald’s, Starbucks. Uiteraard ook een aantal minder bekende ketens die ook zeker de moeite waard zijn. De Groenplaats wordt vaak gebruikt voor allerlei evenementen, zowel in de winter als zomer.

Antwerpen

Gezelligheid op de Groenplaats

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

3 reacties

 • Reply Irma

  Heerlijke stad!
  En wat zetten jullie ‘m mooi neer!!

  30 juli 2016 at 12:14
  • Reply seenin010

   We doen ons best Irma! 😉 Het is ook een fijne stad en dat zo dichtbij.

   30 juli 2016 at 13:07
 • Reply Seen in 010 - Antwerpen VLOG #1 - Seen in 010

  […] je geld uit die je vervolgens in de stad kunt uitbesteden! Denk bijvoorbeeld aan de talloze leuke brocant en vintage winkels aan de Kloosterstraat, lekker eten en drinken bij de Groenplaats of helemaal uit je dak gaan met […]

  28 juni 2018 at 17:12
 • reageer