Follow:
Eten en drinken Hotspots

REVIEW Ellis Gourmet Burgers

Wellicht is het je afgelopen week ontgaan maar sinds donderdag 6 april er is een nieuwe vestiging van Ellis Gourmet Burgers op de Coolsingel. Op de openingsdag kon je een gratis smakelijke burger in ontvangst nemen. Nou hadden we natuurlijk al een Ellis vestiging in Rotterdam aan het Stationsplein maar dit is toch wel een fijne aanvulling in het rijtje van food hotspots aan de Coolsingel.Hoewel de hamburger al eeuwen geleden bedacht werd, werd hij de laatste decennia vooral vervolmaakt in de VS. De naam verwijst naar Ellis Island bij New York, een grenspost waar Europese immigranten tijdens de vorige eeuw de VS binnenstroomden.

De Classic Burger van Ellis


Uiteraard was ik nieuwsgierig geworden en ging ik de ‘Classic’ burger proberen, dit omdat ik vind dat je altijd met de basis moet beginnen. Als sidedish koos ik een smakelijke coleslaw samen met een heerlijke ‘Home Made Icetea’ met lime en kiwi, damn dat is een erg lekkere icetea, deze ga ik thuis ook proberen na te maken. De classic burger van Ellis is ook terecht classic te noemen, 100% rundergehakt (en mals dat hij is!), sla, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup en meer is er niet nodig om deze heerlijke burger te maken, toch?

Heerlijke Home Made Icetea Lime Kiwi


Je kunt naast je burger kiezen uit een aantal sidedishes:
Belgian Fries – vers gemaakte frietjes van bintjes aardappelen.
Jacket Potato – aardappel in de schil, zure room en bieslook.
Coleslaw – de echte Amerikaanse koolsla met rozijnen.
Corn – gegrilde hele maiskolf, hoeveboter.
Green salad – gemengde groene sla en huisgemaakte vinaigrette.

De smakelijke coleslaw en salade met huisgemaakte vinaigrette

 

Mocht je eventueel vegetariër zijn dan zijn er gelukkig drie opties, namelijk:
Portobello – portobello, geitenkaas, gegrilde groenten, dragonmayonaise en rode ui.
Crazy Red Veggie – rode paprika-soja burger, babyspinazie, raketsla, peacannoten en limoenmayonaise.
Sunny Fresh Carrot – wortel burger, aubergine kaviaar, tandoori saus, gemarineerde gember, ijsbergsla, rode ui, babyspinazie en gegrilde groenten.

Wist je dat je je burger ook thuis kunt laten bezorgen? Voorlopig kan dit alleen in Rotterdam en Amsterdam. Check Deliveroo voor meer informatie.

Na deze bourgondische ontmoeting met Ellis ben ik zeker van plan om nog vaker langs te komen om ook hun andere burgers uit te proberen, ik kan niet wachten! Kijk voor alle andere burgers op de menukaart van Ellis Gourmet Burgers.

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Seen in 010 - Amerikaanse hamburgerketen Five Guys naar Rotterdam - Seen in 010

    […] de beurt bent bestel je aan de counter, je kunt kiezen uit een normale of little burger. Keuze uit: Hamburger, Cheeseburger, Bacon burger of Bacon Cheeseburger, Hotdogs & Sandwiches. En nu komt het! Bij […]

    8 maart 2018 at 15:17
  • reageer