Follow:
Eten en drinken Hotspots

Picknick Hotspots in Rotterdam

Het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op en je hebt zin om met twee of meer personen gezellig te gaan picknicken. Waar kun je dit allemaal doen? Lees dan snel verder in het artikel over Picknick Hotspots in Rotterdam!

Urban of natuur?

Besluit je om midden in de stad te gaan picknicken of toch liever buiten de stad in de natuur? Wat zijn de voor- en nadelen? Als je liever midden in de stad wilt gaan picknicken is het voordeel dat je kant- en klare picknick boxen bij verschillende lunchrooms kunt gaan halen. Dit kan o.a. bij Sappi, The Tea Lab en Sands, Cakes and Bubbles waar ik eerder artikelen over heb geschreven. Zo bespaar je jezelf een aanschaf van een picknickmand en het thuis broodjes smeren en al het andere ellende. Maar ik hoor je waarschijnlijk denken, gaat de charme van picknicken dan niet weg? Nee zeker niet! Er zijn in Rotterdam tal van plekken waar je ongestoord en ongegeneerd kunt gaan picknicken. ­čśë Natuurlijk zijn er veel gebieden in de omgeving van Rotterdam waar je heerlijk kunt genieten van de natuur. Dan is het wel raadzaam om zelf het e.e.a. mee te nemen, picknickmandje, bestekgerei, potjes en smeerseltjes. Persoonlijk vind ik het laatste ook wel heel romantisch! <3

picknick in rotterdam

Ons Park, Noordereiland

 

Waar in de stad?

 1. Op de Binnenrotte, Blaak kun je er genieten van een urban picknick met o.a. uitzicht op de Markthal.
 2. Bij Grotekerkplein is er een stuk groen grasveld, met mooi uitzicht op de Laurenskerk.
 3. Je zou het niet verwachten maar vlakbij de Lijnbaan kun je bij de Jan Evertsenplaats ook genieten van een picknick op een grasveld.
 4. Aan de West-Kruiskade kun je ook prima terecht bij Wijkpark Oude Westen.
 5. Vlakbij de Eendrachtsplein kun je aan de kade van de Westersingel ook gezellig zitten.
 6. Buiten het centrum op het Noordereiland, kun je bij Ons Park terecht. Hier schreef ik eerder een artikel over met een Vegan Summer High Iced Tea┬ávan The Tea Lab. Je hebt er fantastisch uitzicht op mijn lievelingsbrug ‘Willemsbrug’.
 7. Het park (ook wel Euromastpark genoemd omdat het bij de Euromast ligt) is ook uitstekend geschikt voor een romantische picknick.
 8. Liever iets kunstzinniger? Ga dan naar het Museumpark.
 9. Iets wat meer voor de hand ligt is uiteraard het Kralingse Bos.
 10. In de wijk Blijdorp kun je ook terecht bij het Vroesenpark.

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

1 reactie

 • Reply Seen in 010 - Geen geld maar wel een date in Rotterdam? - Seen in 010

  […] kun je uiteraard kiezen voor wat luxere producten in de supermarkt. ? Eerder schreef ik al een artikel over leuke picknick plekken in Rotterdam, wellicht dat je dan een leuke romantische plek kunt uitkiezen met je […]

  19 juni 2018 at 21:36
 • reageer