Follow:
Attracties Ken je dat nie horen dan Rotterdampas Uitgaan

Museumnacht 010

elf ben ik helemaal weg van alles wat creatief door mensen is gemaakt, dit kan zijn: architectuur, fotografie, beeldhouwen of schilderkunst. Laatst was ik in de Kunsthal bij een expositie van Peter Lindbergh, ik had wel urenlang naar zijn foto’s kunnen staren, zo fascinerend! Dit heb ik niet alleen met fotografie maar ook met architectuur (dan zit je in Rotterdam wel goed!), staren naar een gebouw waar perfectie in is verwerkt, oud of nieuw. Om optimaal te genieten probeer ik sommige huizen of gebouwen van elk standpunt te bekijken, laag/hoog, links/rechts, voor- en achterkant. Op deze manier kun je je het meeste verplaatsen in de architect die het gebouw leven in heeft geblazen.

Aanstaande zaterdag 4 maart kun je dit dan ook doen, uitgebreid kijken naar kunst en dat ook nog eens in de nacht! Museumnacht is een terugkerend evenement waarbij je voor een klein bedrag alle deelnemende musea en galeries kan bezoeken met een passe-partout. Vrijwel alles is makkelijk te voet of met de fiets te bereiken, liever met speciaal Museumnachtvervoer? Dat kan!

Je passe-partout geldt namelijk als vervoersbewijs. Daarnaast kun je met een MINI vanaf Museum Boijmans van Beuningen gratis naar het Nederlands Fotomuseum!
Van 20:00 uur tot 01:00 uur kun je bij alle deelnemende musea, galeries en andere culturele instellingen terecht.

WAT KOST DAT?

E-ticket € 17,50 voor volwassenen, E-ticket kinderen (t/m 12 jaar) € 7,50, E-ticket CJP € 12,50. Je kunt de tickets dus vooraf online kopen via de website van Museumnacht of ter plekke bij één van de deelnemende musea.

WAT KUN JE ER ALLEMAAL ZIEN?
KUNSTHAL
Je kunt daar een tentoonstelling bekijken over hyperrealistische kunst ‘Hyperrealisme, 50 jaar schilderkunst‘. Allemaal hyperrealistische schilderijen die net echt lijken!
MARINIERSMUSEUM
Met echte mariniers kun je daar op grote hoogte klimmen en leren boulderen. Echt heel cool!
DUTCH PINBALL MUSEUM
Op Katendrecht heb je een museum waar je ook daadwerkelijk zelf actief kan spelen met de pinball automaten, hoe gaaf is dat? Vergeet niet een high score neer te zetten waar andere niet overheen kunnen. 😉
HUIS SONNEVELD
Met Museumnacht verandert Huis Sonneveld in een ware huisopera met spannende soundtracks, bezoekers kunnen zich er dan als ware acteurs doorheen bewegen.
STRIPS! MUSEUM ROTTERDAM
Fan van superhelden? Kinderen kunnen dan als favoriete superheld verkleed op de foto met levensgrote illustraties! Zelf een cosplayer? Kom dan uitgedost er heen, je kunt je laten filmen door een Cosplay Showcase en fotograferen door een professionele fotograaf! Ja dat lijkt mij wel wat 🙂

MEER?
Kijk voor alle andere deelnemende galeries en musea op de handige kaart van Museumnacht010.

TOT SLOT
Maak er een mooie culturele nacht van! En je weet het, bekijk alles vanuit een ander perspectief, laat het tot je doordringen, bedelf jezelf in de kunst en geniet! 🙂

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer