Follow:
Attracties Eten en drinken Uitgaan

Koningsdag 2017 in 010


a dit is leuk! Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik ben absoluut niet koningsgezind, sorry Willem. Maar eerlijk is eerlijk het blijft leuk en uniek om in Nederland zo’n leuke nationale feestdag te hebben.

Wat is Koninginnedag nou precies? Oeps ik bedoel dus Koningsdag (ik kan er maar nog steeds niet aan wennen), is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere van het staatshoofd.
Toen ik nog kind was vond ik het zo leuk om al die verklede mensen te zien gehuld in oranje mutsen, broekpakken, sjaals, truien, t-shirts en nog véél meer! Wat ik toen het allerleukste vond (en nog steeds) zijn de vrijmarkten die er overal zijn. Voor een prikkie je lievelingsspeelgoed kopen, hoe leuk is dat! Op zulke vrijmarkten kun je de grootste schatten vinden, een lamp waar je al heel lang op zoek was, een tweedehands (misschien ook derdehands) fiets die hard nodig hebt als student voor een leuk bedrag of misschien wel vintage decoratie voor thuis, je kunt het je zo gek niet bedenken of het wordt misschien wel te koop aangeboden. Het meeste leuke eraan vind ik nog wel dat je nooit weet wat er verkocht wordt en dus op die manier altijd spannend blijft, dit heb ik namelijk ook met kringloopwinkels. Wellicht vind je het idee vies of cheap, maar ik kan je verzekeren dat het onwijs leuk is om te doen!

Waar kun je op Koningsdag in Rotterdam nou terecht voor vrijmarkten?
De grootste vrijmarkt vind je in hartje centrum van Rotterdam, rondom de Coolsingel, Hofplein, Hoogstraat en Blaak.

Is er nog meer te doen?
Naast de traditionele vrijmarkten kun je er ook helemaal uit je dak gaan en party like it’s 1999, hieronder een aantal te gekke feesten waar je bij moet zijn!

Stadhuisplein
De horecagelegenheden aan het Stadhuisplein bundelen hun krachten en organiseren een leuk feestje, entree is gratis.

S’Oranje Festival
Op Plein 1940 zal er o.a. house en eclectic uit de speakers komen. Kosten € 27,50, kijk voor meer info op de website.

Kralingse Bos Festival
Het thema dit jaar is GOUD, alles voor ondergedompeld in deze kleur. Er zijn 5 verschillende area’s met verschillende stijlen muziek. Line up met o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Vengaboys etc. Kijk voor meer informatie op de website. Kosten € 25,-.

Oranjebitter Festival
Het thema dit jaar is ‘Kingpin’, dus doe je foute bowling overhemd maar alvast aan!
De line-up wordt altijd last minute bekend gemaakt en ondertussen geheim gehouden maar je kan rekenen op een dosis house, 80’s, 90’s, classics en disco.
Kosten: € 27,-. Website
Het Park, Rotterdam (zie kaart hieronder voor exacte locatie).

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

7 reacties

 • Reply Irma

  Ik ga voor de vrijmarkt superrleuk
  En dit alles in Rotterdam te vieren❤?

  13 maart 2017 at 15:22
  • Reply seenin010

   Gelijk heb je Irma! Superleuk toch? 🙂

   13 maart 2017 at 17:49
 • Reply Anne-Claire

  was vorig jaar erg ongezellig,de gehele Coolsingel was leeg en doods,er stonden op de meent en Aert van Nesstraat enkele karige kraampjes,het gehele vrijmarkt gebeuren is weggestopt naar de nieuwe binnenweg en langs de westersingel.
  Van WIE leefbaar? moest de Coolsingel leeg en ongezellig blijven? geld ook voor de westblaak trouwens,Waardeloze hopeloze planning in de stad,terwijl IEDEREEN naar de binnenstad kwam lees COOLSINGEL en daar was NIETS te beleven!

  22 maart 2017 at 22:08
  • Reply seenin010

   Beste Anne-Claire,

   Jammer dat je het zo ervaart, hopelijk is het dit jaar wat feestelijker.
   Je moet in het leven wel altijd zelf de slingers ophangen en er een feestje van maken, dus trommel een paar mensen op en maak er wat van. 😉

   Met vriendelijke groet,

   Fabien
   Seenin010

   23 maart 2017 at 09:40
 • Reply Dennis

  Met alle respect beste blogster, maar je informatie klopt niet. De vrijmarkt centreert zich al jaren rondom westersingel. nieuwe binnenweg, blaak en grotekerkplein. Witte de With en Plein 1940 is meer voor de feestjes. Coolsingel en Hofplein is vrij weinig te beleven.

  25 februari 2018 at 12:59
 • Reply Dennis

  Blogger moet dat zijn. Excuus.

  25 februari 2018 at 13:00
  • Reply seenin010

   Dankjewel Dennis! Inmiddels is het ook verouderde informatie en een artikel uit 2017. Dank voor je aanvulling, ik zal deze meenemen in een nieuw artikel voor 2018. 😉

   26 februari 2018 at 09:27

  reageer