Follow:
Eten en drinken Hotspots

Hotspot Zino Urban Bistro in Rotterdam Noord

Zino Urban Bistro

In de steeds meer hippe wordende wijk Rotterdam Noord ligt een fantastische hotspot genaamd Zino Urban Bistro! De smakelijkste verrassing van het Oude Noorden, zo staat het ook op hun website. Ik nam er eens een kijkje, ging proeven en genieten!

In balans

Het eten is verrukkelijk! Perfect op elkaar afgestemde ingrediënten en duidelijk veel aandacht voor details, je merkt gewoon dat de chef (Martijn Korving) met passie voor zijn eten kookt. Zo legt hij de prioriteit niet op het vlees wat hij klaarmaakt in het gerecht maar op de groente. Eerlijke en pure ingrediënten zijn de basis bij alles wat hij kookt en ik kan je alvast verklappen, dit proef je zeker terug in zijn gerechten!

Eten wat de pot schaft

Je kunt kiezen uit een 3- of een 4-gangen menu. Ik kreeg een 3-gangen menu en begon met een snack, lijnzaad crackers met een lekkere wortel-tahini dip en daarbij  kikkererwtenbrood met kruiden en zeezout. Als voorgerecht at ik ceviche van dorade, citrusdressing, granaatappel en koriander, werkelijk waar een smaakexplosie in je mond! Dit komt met name door de citrusdressing die perfect in balans is met de rest. Een killer ceviche dus! Vervolgens kwam het hoofdgerecht, ik ben altijd een persoon die niet kan wachten totdat hij het hoofdgerecht kan gaan eten. Haha! Ik kreeg geroosterde buikspek, salade van waterkers, spitskool, rode kool, zoete aardappel crème en een relish van mosterdzaadjes. Dit was echt om van te watertanden! Je merkt gewoon dat Martijn de nadruk op groente legt in zijn gerechten en dat vlees niet als hoofdonderdeel ziet. Geen standaard biefstuk op je bord met een beetje groente en aardappelen dus.
Maar het feest was gelukkig nog niet voorbij, ik kreeg nog een dessert! Ik kon kiezen uit geroosterde ananas met kokos mousse, passievrucht, choco crunch en guave sorbet ijs of een kaasbordje van 3 soorten kaas, met o.a. twee ervan één mijn lievelingskazen zijn: Comté en Manchego, afkomstig van de Kaashoeve. Ik als halve Fransman koos natuurlijk voor het kaasbordje! Om ultiem te genieten van deze stukjes kaas is het belangrijk om te beginnen met de minst sterke smaak en te eindigen met de meest pittige, van mild naar pittig dus.

Vegan

Samenwonend met mijn vegan vriendin Suzanne die ook haar eigen blog heeft “Wat eet je dan wel” is het soms best lastig om uit eten te gaan. Dit omdat ik zelf niet vegan ben, moeten we soms wel even op onderzoek uit waar we wel/niet samen uit eten kunnen gaan. Dit is bij Zino Urban Bistro totaal geen probleem! Eureka! Van alle gerechten die ik had, is er een vegan tegenhanger van op het menu. Zo is bijvoorbeeld het hoofdgerecht met buikspek vervangen voor geroosterde knolselderij, de opgediende borden lijken zelfs bijna op elkaar!

Lactosevrij

Gelukkig heb ik er als kaasliefhebber hier geen last van, lactose-intolerantie. Maar Martijn legt uit dat het kaasplankje lactose vrij is. Huh?! Ik dacht dat kaas hoe dan ook niet kon eten als je lactose-intolerant bent. Het is dus dat hoe langer de kaas heeft gerijpt, hoe groter de kans dat je ‘m kan eten als je lactose-intolerant bent. Tip van de chef: lees het boek The Science of Cheesevan Michael Tunick, chemicus en schrijver.

Zino’s Provisiekamer

Als je denkt dat de heerlijke bistro nog niet genoeg is, kun je aan de overkant ook nog eens terecht bij hun wijnwinkel voor een mooi assortiment van zuivere, ambachtelijke biologische wijnen. Afkomstig van kleine wijnboeren! Deze ruimte is tevens te huren voor vergaderruimte, workshops en private dining. Openingstijden van de wijnwinkel woensdag t/m zaterdag van 12:00 – 22:00 uur.

Zino Urban Bistro

Zwaanshals 265
3035 KG Rotterdam
010 – 466 03 03
woensdag t/m zaterdag: 17.30 uur – 22.00 uur
WebsiteFacebookInstagram 

Wat nog meer in Noord?

In het Oude Noorden van Rotterdam kun je steeds meer culinair genieten! Zo heb je comfort food bij NOMO, smikkelen bij Bertmans en biologisch genieten bij Bio Bodega. Of ga je liever een biertje tappen bij Brouwerij Noordt? Maar je hebt ook regelmatig de Rotterdamse Oogstmarkt op Noordplein. Uiteraard kun je in Rotterdam Noord ook heel gezellig winkelen, met name bij één van mijn favoriete ‘kringloopwinkel’ genaamd Jouw Marktkraam.

 

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer