Follow:
Ken je dat nie horen dan

Hoe ik Rotterdam omarmde

De Kralingse Plas vlakbij ons huis in Kralingen

Vele anderen met mij zijn niet in Rotterdam geboren maar zijn wel Rotterdammers omdat zij in Rotterdam wonen. Maar wanneer ben je nou precies een RotterdammerT? Ik geef je hieronder een korte uitleg over hoe ik deze omarmde en dat dit niet altijd het geval is geweest. Ik ben van deze stad gaan houden wat eerst begon als een haat liefde verhouding.

Er is één ding zeker, ik zou hier niet meer weg willen

Geboren

Zelf ben ik geboren in Frankrijk, het plaatsje Thonon-Les-Bains aan het meer van Genève. Samen met mijn moeder en broer zijn we naar Nederland gekomen vanwege de scheiding tussen mijn moeder en biologische vader. Omdat mijn moeder in Nederland geboren is, besloot zij om terug te gaan. Merendeel van mijn leven ben ik opgegroeid in Voorburg en kwam ik daardoor vaak in Den Haag. Ondanks dat ik in Frankrijk ben geboren voel ik desalniettemin toch wel meer Nederlander. Echter mis ik mijn geboorteplaats soms wel nog steeds, ik ben dan ook paar jaar geleden voor het eerst in heel wat jaren terug gegaan. Ook mijn ouderlijk huis te zien en dat blijft toch wel raar om te zien. 🙂

Ik als kind bij mijn ouderlijk huis.

Niet altijd mijn lievelingsstad geweest

Ik moest vroeger helemaal niks van Rotterdam weten, vond het maar een vieze havenstad met veel grijze, grauwe gebouwen. Uiteraard kwam ik er weleens, maar was altijd blij als ik weer in Den Haag en omgeving was. Dit vooral vanwege het pittoreske en de oude gebouwen denk ik. Ook waren mijn ervaringen met Rotterdam niet rooskleurig te noemen, vechtpartijen met uitgaan e.d. Nu lijkt het wel alsof ik Rotterdam helemaal aan het afkraken ben, wees gerust er komen positievere teksten aan! 😉

Mijn ouderlijk huis toen ik zoveel jaar geleden terug ben gegaan.

Omslagpunt

Heel wat jaren terug is er ineens een omslag geweest, ik begon Rotterdam met hele andere ogen te bekijken. Mijn broer woonde er al een tijdje, ik kwam er wat vaker en begon daardoor toch wel een heel ander beeld te krijgen van deze prachtige stad. Ik ging ook steeds meer eropuit om een dagje Rotterdam aan te doen, camera mee, foto’s maken, slenteren over de Coolsingel. Rotterdam begon mijn hart te stelen! Eerlijk is eerlijk, Rotterdam begon ook aan een opmars qua veranderingen. Vele nieuwe gebouwen, projecten zijn er gestart de afgelopen jaren, dit maakt toch wel dat deze stad steeds aantrekkelijker werd. Uiteraard is deze stad met de jaren veranderd, ook niet zo gek als je je bedenkt wat het in de tweede wereldoorlog heeft meegemaakt. Ook daar wordt in de geschiedenisboeken te weinig aandacht aan gegeven is mijn mening. Inmiddels ben ik dol op Rotterdam, zeker op het gebied van architectuur, kunstzinnigheid, ik maak ook daarom zoveel foto’s van deze stad, nog steeds blijf ik plekjes ontdekken als ik met mijn camera opstap ga!

Ik toen ik een paar jaar geleden terug ging naar mijn geboorteplaats

Wonen

Sinds een aantal jaar ben ik gaan samenwonen met mijn lieve vriendin, ik had mijn huis in Rijswijk vaarwel gezegd! Ingeschreven bij de gemeente Rotterdam, ben ik dan nu een Rotterdammer? Of je een Rotterdammer bent/wordt maakt in mijn mening niet zoveel uit, als je liefde voor deze stad hebt ben je vanzelf wel een Rotterdammer. 😉 Met heel veel plezier woon ik in Kralingen, een bruisende wijk met jong en oud, rijk en arm. Dat maakt dat ik deze wijk zo mooi vind! Als ik mijn dagelijkse boodschappen doe in de supermarkt hoor en zie je echt alle culturen bij elkaar komen, en dat kan ook gewoon! Wat ik hoor en zie in de supermarkt belichaamt eigenlijk deze stad, allerlei culturen die er (vaak) zonder problemen wonen. Nog  een goed voorbeeld vind ik de West-Kruiskade, zoveel culturen op één kluitje, dat is toch prachtig!? Je kunt er terecht voor je dagelijks boodschappen, een zak aardappelen voor je stamppot of je kunt er de meest exotische producten kopen bij de toko. 😉
Er is één ding zeker, ik zou hier niet meer weg willen!

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer