Follow:
Attracties Eten en drinken Hotspots Uitgaan Winkelen

Geen geld maar wel een date in Rotterdam?

Help ik heb geen geld maar wel een date?

Help! Geen geen geld maar wel een date!

Je bent single, je hebt weinig geld te besteden maar wel een date. Help! Wat ga je dan doen? Je wilt eigenlijk wel een leuke dag hebben met de persoon in kwestie waar je een date mee hebt. Kun je zonder geld ook een leuke date hebben? No worries, ik zal je een paar leuke voorbeelden geven! En, pssht! Deze tips zijn net zo goed ook bedoeld voor mensen die al een relatie hebben natuurlijk. 😉

Wandeling rond de Kralingse Plas met uitzicht over de stad

Ga eens wandelen!

Wandelen is niet alleen sportief en goed voor je gezondheid, je creëert zo rustige momenten zodat je elkaar beter kunt leren kennen. Gezellig kletsen terwijl je wandelt en zo hoef je elkaar niet de hele tijd in de ogen aan te kijken. Zeker als je beetje nerveus bent is dit ideaal! In Rotterdam en omgeving zijn er zat leuke routes die je kunt ondernemen. Indien je Rotterdam nog niet zo goed kent, kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van de Instap Rondleiding. Of bekijk hier de mogelijkheden hoe je het beste Rotterdam op een andere en leuke manier kunt ontdekken!
TIP 1: Ga naar de Kralingse Plas, een rondje plas is +- 5km, bij een mooie heldere blauwe lucht heb je ontzettend mooi uitzicht op de stad!
TIP 2: Doe een rondje architectuur, met name de omgeving Kop van Zuid is daar uitermate geschikt voor. Vanaf daar kun je allerlei bekende Rotterdamse landmarks zien, waaronder “De Rotterdam”, Euromast en de Erasmusbrug.

Romantische picknick

Niks is zo romantisch om met je date te gaan picknicken! Dit hoeft uiteraard helemaal niet zo duur te zijn, al vanaf ongeveer € 1,- koop je al een hele stokbrood bij je supermarkt, je neemt wat beleg mee, bordje, vorkje, mesje en klaar is kees! Je kunt het dan zo gek maken als je wilt natuurlijk, indien je budget wat groter is kun je uiteraard kiezen voor wat luxere producten in de supermarkt. 😉 Eerder schreef ik al een artikel over leuke picknick plekken in Rotterdam, wellicht dat je dan een leuke romantische plek kunt uitkiezen met je date!

Picknicken in het park

Naar de film

Ik hoor je denken, maar naar de bioscoop gaan kost toch geld? Dat hoeft niet perse, je kunt bijvoorbeeld met de Rotterdampas een aantal keer gratis naar de film toe gaan. Zo hebben zij doorlopend acties bij allerlei bioscopen in Rotterdam. Niet in het bezit van een Rotterdampas? Iedereen kan zo’n pas aanvragen, voor minima gezinnen is dit al vanaf € 5,- per jaar! Kijk voor meer informatie op rotterdampas.nl.

Festivals

Heerlijk in het gras zitten en genieten van goede muziek of swingen/dansen tussen de menigte! Ook dat kan eventueel helemaal gratis! Er zijn namelijk ieder jaar zeker wel minimaal 10 of meer gratis festivals in Rotterdam die je kunt bezoeken. Hou hiervoor bijvoorbeeld Uitagenda Rotterdam in de gaten.

Maak foto’s

Rotterdam is uitermate geschikt om foto’s te maken, nog leuker is het natuurlijk om zelf foto’s te maken! Je kunt natuurlijk helemaal losgaan op de architectuur van de stad maar je kunt ook voor elkaar gaan poseren. Maak leuke, grappige, gênante of vrolijke foto’s van elkaar. Je kunt eventueel gebruik maken van de leukste Instagram waardige plekken in Rotterdam, waaronder bij De Luchtsingel zoals op onderstaande foto te zien is. 😉

Luchtsingel

Restaurant

Er zijn zat leuke restaurants waar je voor weinig geld onwijs lekker kunt gaan eten. Toch wel één van mijn favoriete is Happy Italy, daar kun je al voor ongeveer 5 euro al een flinke bord pasta eten! Als het niet op krijgt, kun je de “restjes” (in een plastic bakje) zelfs meenemen naar huis.

Ga het dak op!

Rotterdam telt heel wat plekken waar je het dak op kunt gaan om van het uitzicht te genieten. Bij Op Het Dak kun je niet alleen genieten van een fantastisch uitzicht, je kunt er ook terecht voor een hapje en een drankje.

Doe een rondje kringloopwinkel

Zelfs als je weinig geld hebt, is een rondje kringloop winkelen hartstikke leuk! Je komt beide herkenbare dingen tegen uit jouw jeugd, dit zorgt ook voor gespreksstof natuurlijk. Daarnaast lach je natuurlijk ook beide om de gekste dingen die je tegenkomt, zo weet je samen gelijk wat ieder zijn smaak is. Eerder schreef ik ook een artikel over de leukste vintage adressen in Rotterdam.

Loop over de markt

Elke dinsdag en zaterdag kun je over de markt struinen op de Binnenrotte (centrum), bewonder daar samen alle verse groente en fruit. Op deze manier kom je er ook achter wat de één wel of niet lust. Plaag elkaar met de combinaties van eten wat de ander niet lust, zo krijg je geestige gespreksonderwerpen.
TIP: Bewonder ook eens de Markthal als je toch in de buurt bent!

Binnenkant van de Markthal

Binnenkant van de Markthal

 

 

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer