Follow:
Eten en drinken Hotspots Uitgaan Winkelen

Fenix Food Factory

Er zijn in Rotterdam talloze leuke plekken om te ontspannen, eten of samen te komen met je vrienden of familie. Maar er is één plek waar ik altijd heel graag kom, vanuit Kop van Zuid over de Rijnhavenbrug (of vanuit Zuid naar Katendrecht kan ook) heb je daar een idyllisch plekje genaamd: Fenix Food Factory. Zoals de naam ook doet vermoeden is deze oude havenloods vanuit zijn as herrezen zoals een Feniks! Ik was er al meerdere keren geweest maar nu werd het eens tijd om het onder de aandacht te brengen. 😉

Aan de waterkant

Vooral in de lente en zomer bloeit het er helemaal op, de hele kade zit dan helemaal vol met mensen die van het zonnetje genieten met een biertje/wijntje en/of lekker eten! Je kunt er dan genieten van het prachtige uitzicht op Kop van Zuid, Hotel New York aan de overkant, watertaxi’s die voorbij varen. Overigens kun je daar ook een watertaxi pakken om naar een ander mooi punt van Rotterdam te gaan. 😉

Planken

In het oude havenloods kun je o.a. genieten van een biertje van Kaapse Brouwers, heerlijke cider van CiderCider. Voor de lekkere trek kun je o.a. allerlei lekkers van de BBQ die buiten staat bestellen, oriëntaals bij Meneer Tanger of een lekkere tosti bij de beroemde Rotterdamse bakker Jordy’s Bakery!
Wil je liever echt van alles proeven wat er de proeven valt? Dan kun je een plank bestellen, van een kidsplank tot aan een borrelplank. Afhankelijk wat voor plank je neemt betaal je hiervoor een x bedrag, een borrelplank is bijvoorbeeld € 15,-. Laat het genieten maar beginnen!

Omgeving

Ik vind het in de omgeving van Fenix Food Factory echt fantastisch, zo’n beetje alle mooie Rotterdamse architectonische bouwwerken zijn hier wel te zien. Eerder schreef ik ook een stuk over Kop van Zuid over wat je allemaal kunt zien in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de Euromast in de verte met ondergaande zon, de Erasmusbrug, De Rotterdam (die ik werkelijk waar nog steeds zo mooi blijf vinden) en uiteraard een gebouw met een mooi lang verleden: Hotel New York!
TIP: Vergeet overigens niet om samen met jouw geliefde een mooi slotje te kopen en deze te bevestigen aan de Rijnhavenburg. 😉 Romantisch!!!

 

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer