Follow:
Attracties Eten en drinken Hotspots Rotterdampas

Eropuit bij Kop van Zuid in Rotterdam

Er zijn in Rotterdam zoveel leuke plekken om te ontdekken, één daarvan is Kop van Zuid (en omgeving). Een gebied dat momenteel een drastische make-over krijgt. De Fenixlofts die momenteel gebouwd worden op Katendrecht zijn daar één van. Andere leuke plekken om te ontdekken is uiteraard Hotel New  York, Fotomuseum, De Rotterdam, Fenix Food Factory en ga zo maar door. Ik wil je dan ook meenemen naar deze plekken om op ontdekkingsreis te gaan om eropuit te gaan bij Kop van Zuid!

Eropuit bij Kop van Zuid

Wilhelminaplein

Bij het Wilhelminaplein heb je een fantastisch uitzicht op de Erasmusbrug, als je met je rug naar het Nieuwe Luxor Theater staat heb je aan de rechterkant aan de kant van de Maas een leuk plekje om fantastische foto’s te maken op een verhoging. Het is overigens ook zeker de moeite waard om de architectuur van het metrostation Wilhelminaplein te bekijken. 😉 Als je vanuit Wilhelminaplein richting Rijnhaven gaat lopen zie je nog een mooi stukje van Rotterdam, namelijk het Drijvend paviljoen en het Dobberend bos.

Het nieuwe Luxor Theater

De Rotterdam

Dit gebouw wordt geliefd en gehaat. Met 162.000 m2 is dit momenteel het grootste gebouw van Nederland. Ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas (Office for Metropolitan Architecture) is dit toch wel één van de meest indrukwekkende gebouwen die Rotterdam momenteel heeft. Er wordt hier gewoond en ook gewerkt, daarnaast kun je er ook overnachten bij Nhow met o.a. een spectaculair uitzicht op de Erasmusbrug. 😉 Romantisch!

Rijnhaven

Lopend richting de de Rijnhaven over de Antoine Platekade heb je o.a. een mooi uitzicht op De Rotterdam, KPN gebouw en de Erasmusbrug. Indien je verder loopt kom je ook het Lantarenvenster tegen, hier kun je terecht voor een unieke bioscoopervaring, theater voor de betere film en de beste jazz in Rotterdam. Met ruim 9600 filmvoorstellingen per jaar, meer dan 120 concerten, diverse grote festivals, educatieprojecten en congressen. Als je over deze kade verder gaat lopen kom je allerlei hippe restaurantjes tegen, waaronder onder de woontoren Montevideo. Hier bevindt zich o.a. Loetje, als je van biefstuk houdt, moet je hier zeker heen!

Eropuit bij Kop van Zuid

Kop van Zuid

 

Katendrecht

Vanuit de woontoren Montevideo kun je oversteken naar Katendrecht over de Rijnhavenbrug (in de volksmond ook wel de hoerenloper genoemd). Zodra je over deze brug gaat lopen, zal je één ding gaan opvallen, over de hele linie hangen er liefdessloten, deze worden door koppels aan de brug vastgezet waarna het sleuteltje in het water wordt gegooid. Een leuke manier om jouw liefde voor eeuwig te verklaren natuurlijk! 😉 Aawhh!
Zodra je aan de overkant bent, ben je in Katendrecht aangekomen. Aan je rechterhand zal je o.a. Fenix Food Factory zien, één van mijn favoriete plekjes in Rotterdam. Zeker met mooie zonnige dagen is het heerlijk toeven, je kunt er heerlijk eten en drinken, genieten van het uitzicht. Aan de kade, met een drankje heb je daar een geweldig uitzicht op een aantal iconen. Zoals Hotel New York, woontoren Montevideo en zelfs de Euromast in de verte, dit terwijl de watertaxi’s voorbij varen.

De Liefdesbrug (Rijnhavenbrug)

SS Rotterdam

Als je verder in Katendrecht blijft lopen kom je een schip tegen met een verleden! De SS Rotterdam is gebouwd in 1959, tussen 1959 en eind 2000 deed hij mee aan de trans-Atlantische lijnvaart en was daarna een succesvol cruiseschip. Sinds 4 augustus 2008 ligt het stoomschip als drijvende attractie. Naast een succesvol attractie, het bewonderen van dit schip, kun je er ook eten en drinken en ook overnachten. Hoe tof is dat!

SS Rotterdam

Hotel New York

Als je vroeger zo’n trans-Atlantische lijnvaart wilde nemen, moest je hier zijn om niet de boot te missen. Het voormalig hoofdkantoor van Holland-Amerika-Lijn is omgetoverd tot hotel en café-restaurant, genaamd Hotel New York. Je kunt er héérlijk eten en dit alles met een fantastisch uitzicht op de Maas en de nabijgelegen haveninstallaties. 😉

Hotel New York (achterzijde)

Cruise Terminal

Naast dat er hier ook geweldige feesten gehouden worden, meren er hier ook internationale cruiseschepen aan. Al decennialang wordt het gebruikt als locatie voor feesten, congressen of beurzen. Met name een indrukwekkende plek om naartoe te gaan zodra een groot cruiseschip is aangemeerd. Bekijk hiervoor de agenda.

Cruise Terminal

Fotomuseum

Gevestigd aan de Wilhelminakade heb je ook het Nederlands Fotomuseum. Elke fotografieliefhebber (inclusief mezelf) moet hier toch wel eens een keer geweest zijn. Met wisselende tentoonstellingen en een vaste collectie kun je hier ervan genieten! Daarnaast kun je hier onder andere ook gratis naar binnen met de Rotterdampas.

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Seen in 010 - Geen geld maar wel een date in Rotterdam? - Seen in 010

    […] lucht heb je ontzettend mooi uitzicht op de stad! TIP 2: Doe een rondje architectuur, met name de omgeving Kop van Zuid is daar uitermate geschikt voor. Vanaf daar kun je allerlei bekende Rotterdamse landmarks zien, […]

    19 juni 2018 at 21:45
  • reageer