Follow:
Attracties Eten en drinken Rotterdampas Uitgaan

DES-PA-SPIDO

Hebben jullie dit liedje ook al de hele zomer in je hoofd? Nee? Nu zeker wel. 😉
Dit was het eerste waar ik aan dacht toen ik bij Spido aankwam. Ik ging vorige week geheel gratis met de Rotterdampas de Havenrondvaart doen van +- 75 minuten. Je leest het goed, geheel gratis!

 

SS Rotterdam


De tickets haal je eerst op bij de kassa die onder de Erasmusbrug gevestigd zit. Na het laten zien van je Rotterdampas krijg je de tickets direct mee. Ik raad je wel aan om van te voren de vertrektijden op te zoeken op de website van Spido zelf. Ik ging vorige week daarom ongeveer een half uurtje van te voren naar de kassa om tickets te halen, dit zodat ik zeker was van een plekje op de boot.


Na het laten zien van de tickets stapte ik aan boord van de Abel Tasman, het was redelijk druk en gelukkig was er nog plek op de hoogste verdieping. Omdat het zonnetje zo lekker scheen leek het mij wel fijn om lekker buiten te zitten. Je kunt als het wat slechter weer is eventueel ook binnen zitten met ramen open of helemaal binnen met gesloten ramen. Op de boot zelf is aan alles gedacht, rolstoelvriendelijk, toiletten en je kunt zelfs een hapje en een drankje bestellen aan de bar. Aan de kinderen hebben ze ook gedacht, je kunt aan één van de medewerkers aan de bar vragen om een kleurplaat met kleurpotloden. Wel zo fijn!

SS Rotterdam


Onderweg naar de havens kom je onderweg nog van alles tegen, er wordt ook duidelijk omgeroepen in verschillende talen wat je links en rechts kunt zien. De reis begint met een draai die gemaakt wordt vlak voorbij de Erasmusbrug (zo zie je de brug ook weer eens vanuit een ander standpunt) met aan je linkerhand ‘De Rotterdam’. Vanuit daar vertrekt hij naar de havens waarbij je onderweg nog van alles tegenkomt. Je ziet o.a. de mooie gebouwen van de Maastunnel, Euromast en Delfshaven. Eenmaal bij de havens aangekomen zie je mega containerschepen. Ik vond dit best indrukwekkend! Zo zat ik ook te fantaseren wat er allemaal in zou zitten in die honderd duizenden containers. En waar kwamen ze allemaal vandaan? Terwijl ik daarover zit te dagdromen hoor ik op de achtergrond allerlei cijfers en statistieken van de omroeper op de boot. In 2016 zijn er in totaal 29.022 zeeschepen binnengekomen, waarvan er 27.902 geladen en/of gelost hebben (bron: Port of Rotterdam). Ook zie je in de havens overigens van die enorme droogdokken!
Op de terugweg maakte hij nog een snelle toer langs de SS Rotterdam, ‘het grootste Nederlandse cruisechip die ooit is gebouwd’ kreeg ik van de omroeper te horen, die nu dienst doet als hotel (die je overigens ook kunt bezichtigen).


Eenmaal aan wal had ik met het weer eigenlijk wel trek gekregen in een ijsje, ik bedacht mij ineens dat je met de Rotterdampas ook een gratis ijsje kunt halen bij ijssalon Capri. Dit was wel een hele leuke afsluiting van een mooie dag!

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Seen in 010 - 10x How to See’in 010

    […] SPIDO Met de welbekende Spido kun je een rondvaart maken, prijzen zijn tussen de € 12,50 p.p. en de € 49,50 p.p. Duur van een rondvaart varieert tussen de 75 min tot bijna 7 uur lang! Tip! Indien je in het bezit bent van de Rotterdampas kan je eenmalig gratis gebruik maken van de Havenrondvaart t.w.v. € 12,50 euro. Ik schreef hier ook een blogartikel over. […]

    8 februari 2018 at 16:40
  • reageer