Follow:
Attracties

Blauwalg Kralingse Plas

De gemeente Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenwaard lijken maar geen grip te kunnen krijgen op de aanwas van blauwalg in de Kralingse Plas. Net nu er weer een aangenaam zomerweekend voor de deur staat, is het verboden voor mensen en dieren om de plas in te gaan.

Aanpak
En dat terwijl begin juli een aanpak met verdunde waterstofperoxide ervoor had gezorgd dat de plas weer vrij was van blauwalg. Die behandeling lijkt slechts een paar weken effect te hebben gehad. De gemeente gaat daarom opnieuw beginnen. Zo worden eerst de waterplanten gemaaid om vervolgens na enkele dagen de behandeling te kunnen starten.

De gemeente heeft nog geen idee hoelang de Kralingse Plas dicht blijft voor zwemmers. Er zijn borden en afzetlinten geplaatst om mensen te waarschuwen.
Bron: Metro

Menselijke gezondheid
In verband met de gezondheid wordt aangeraden niet te zwemmen in gebieden met te veel blauwalg. Sommige soorten kunnen giftige stoffen afscheiden waarvan mensen ziek worden. Deze stoffen kunnen via de mond het lichaam binnenkomen. Juist daarom is voor kinderen zwemmen in met blauwalg besmet zwemwater gevaarlijk: ze nemen nog wel eens per ongeluk een paar slokken water. Ze zijn ook nog eens kwetsbaarder dan volwassenen. De klachten bij mensen variëren van hoofdpijn, ernstige zwelling van de oogleden, irritatie van slijmvliezen, huidirritatie, misselijkheid, diarree tot koorts. De vergiften kunnen ook tot langetermijnschade aan het zenuwstelsel leiden. Ook huisdieren kunnen ernstig ziek worden door het drinken van water met blauwalgen of door hun besmette vacht droog te likken. Bron: Wikipedia

BLAU-WALG
Oplossing?

Laten we hopen dan het probleem van de blauwalg snel opgelost is, hoe kan je dan wel van een verkoelende duik genieten terwijl je ontspannen en al bbq-end aan de Kralingse Plas zit? Je zou natuurlijk naar andere locaties kunnen uitwijken of gewoon zorgen voor genoeg verkoeling.

 

Een waterpistool is natuurlijk ook geen gek idee voor de kleine kinderen en neem voldoende water mee om je dorst ermee te lessen.

Honden 010721-black-ink-grunge-stamp-texture-icon-animals-animal-dog-print-e1426351205621
Heb je honden en houden die ook van een verfrissende duik in het water, houdt ze dan koel met verkoelings halsband deze heb ik zelf ook voor mijn eigen hond en zijn niet eens heel duur in de aanschaf, er zit een soort kristal achtige substantie in wat uitzet in contact met water. Je legt ze voor een aantal minuten in het water en je kan deze dan een aantal dagen gebruiken zonder het weer in het water onder te dompelen. Ideaal!
Halsband verkoeling

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer