Follow:
Eten en drinken Uitgaan Winkelen

Binnenweg leeft!

De Binnenweg in Rotterdam wie kent het nou niet. De straat bestaat tegenwoordig uit drie gedeelten. Het Binnenwegplein, de Oude Binnenweg en de Nieuwe Binnenweg.
Met name op de Nieuwe Binnenweg zijn er veel leuke hotspots te vinden.

Nieuwe Binnenweg

De Nieuwe Binnenweg bevindt zich tussen de Mauritsweg en de Lage Erfbrug over de Delfshavense Schie in Delfshaven. De Nieuwe Binnenweg is bebouwd tussen 1880 en 1940. De Nieuwe Binnenweg doorkruist de wijken Oude Westen, Middelland en het Nieuwe Westen. De Nieuwe Binnenweg grensde aan de kant van het centrum aan het Land van Hoboken. Dit deel van de Nieuwe Binnenweg werd pas in de dertiger jaren bebouwd. De Nieuwe Binnenweg krijgt in Rotterdam een steeds betere reputatie als uitgaansstraat. Met name het deel dat aansluit op de Oude Binnenweg, bloeit op door de aanwezigheid van trendy winkels en restaurants. Net als de West-Kruiskade heeft de Nieuwe Binnenweg een groot aantal bedrijven met allochtone eigenaars, zodat hier een ruime keus aan exotische producten te vinden is.

Een aantal hotspots aan de Nieuwe Binnenweg.
De beroemde barbier Schorem waar je als man geknipt en geschoren naar buiten komt (vrouwen mogen voor het raam naar binnen kijken).
Westerpaviljoen: Grand café met al even grand en zonovergoten terras. De ideale plek voor koffie, krant en croissant.
Jordy’s Bakery: Verschillende lekkere broodjes met o.a. Rotterdamse oude kaas,

Jordy's Bakery

Jordy’s Bakery – Foto credits: Moëne Photography

BLT of zelfs vegan ATL maar uiteraard ook brood om thuis lekker een bammetje te smeren.
Fabricati Woonwinkel & CadeaushopVoor leuke kado’s of te gekke woonaccesoires.
De Witte Tandenwinkel: Voor als je opzoek bent naar de ideale tandenborstel en/of andere zaken die met mondhygiene te maken hebben.
Kortom dit is kleine opsomming van allemaal verschillende soorten winkels (die niet mainstream zijn) waar je op de Nieuwe binnenweg terecht kan. Het is zeker de moeite waard om hier eens doorheen te lopen en je te laten verassen!

Oude Binnenweg
De Binnenweg bestond al in 1454 en was de verbinding tussen Rotterdam, Schoonderloo en Delfshaven. De Binnenweg eindigde in Rotterdam bij de Binnenwegse brug over de Coolvest (oude naam van de Coolsingel) en de Binnenwegse Poort. In de zeventiende eeuw was de Binnenweg al bebouwd tot aan de Mauritsweg. De Oude Binnenweg tussen de Karel Doormanstraat en de Mauritsweg werd door het bombardement op Rotterdam nauwelijks getroffen en is de enige nog bestaande vooroorlogse winkelstraat in het centrum van Rotterdam. De Oude Binnenweg is tegenwoordig het voetgangersgebied tussen de Karel Doormanstraat en de Mauritsweg. Tussen 1888 en 1974 heette de straat Binnenweg, dus zonder de toevoeging “Oude”.

Binnenwegplein
Het Binnenwegplein is het voetgangersgebied tussen de Coolsingel en de Karel Doormanstraat. Het Binnenwegplein is een plein dat gekenmerkt wordt door zijn warenhuizen, waardoor het overdag druk bezocht wordt, maar ’s avonds leeg is. Bron: Wikipedia.

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Seen in 010 - Parkeren in Rotterdam

    […] Parkeergarages Heb je toch liever dat je trouwe stalen ros niet op straat geparkeerd wordt en lekker droog binnen zit? Dan betaal je daarvoor wel de prijs uiteraard, de prijzen verschillen tussen de € 3,33 euro bij het World Port Center en € 4,- euro bij de Bijenkorf in het centrum. Een andere optie is die goedkoper is maar wel iets verder vanaf het centrum is je auto aan de Nieuwe Binnenweg parkeren, daar betaal je namelijk € 1,20 euro per uur, voordeel hiervan is weer dat je een half uur lopen vanuit het centrum bent en door deze mooie straat kan wandelen die vele leuke winkels heeft (eerder schreef ik hier een stuk over, klik hier). […]

    5 september 2016 at 12:41
  • reageer