Follow:
Attracties Eten en drinken Hotspots Uitgaan

5 dingen die je deze zomer kunt gaan doen in Rotterdam

De zomer is bijna aangebroken, de zon schijnt weer volop, de planten en de dieren zijn ontwaakt. Dit geldt uiteraard ook voor de meeste mensen, uit de winterslaap- en/of depressie. Persoonlijk ben ik een echt zomermens. Dit geldt niet voor iedereen, ik hoor de mensen al zuchten, steunen en kreunen zodra er hoge temperaturen zijn. Indien je graag de zomer wilt vieren en/of juist een beetje wilt ontwijken dan heb ik hieronder een aantal tips die je van de zomer in de omgeving van Rotterdam kunt gaan ondernemen.


Het is dit jaar weer zover! Met de Rotterdamse Dakendagen (hoe kan het ook anders) kun je weer ’t dak op! Je kunt dit jaar 17 daken bezoeken met de ‘Dakpas’. Deze kost maar 5 euro zodat je op deze dagen ze alle 17 kunt gaan bezoeken! Ideaal als je even wat koelte wilt opzoeken in de avond bijvoorbeeld wanneer de zon aan de horizon verdwijnt. Er zijn op die dagen ook allerlei specials en tours, kijk voor meer informatie op de website van de Rotterdamse Dakendagen.


Meer dan 90 tuinen worden door eigenaren open gesteld voor een bezoekje. Altijd al een keer de tuin willen zien van iemand die midden in het centrum woont? Of juist van iemand in Kralingen? Van klein tot groot, modern, ouderwets, rommelig of keurig en strak. Allerlei tuinen zijn er te bewonderen. De toegangsprijs inclusief plattegrond is € 3,-.  Kijk voor meer informatie hierover de website van Verborgen Tuinen.


Hoe gaaf is dat! Op deze twee dagen kun je gebouwen gaan bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, ook fijn om de hitte te ontvluchten als daar klimaatbeheersing is uiteraard 😉.
Zo kun je o.a. de Maastorenflat bezoeken en het Inntel Hotel. Kijk voor meer informatie op de website van de Dag van de Architectuur.


Wat is dat DÂK? Parking Westblaak wordt dan omgetoverd tot een waar stadspark op meer dan 30 meter hoogte. Je kunt dan genieten van live-muziek, lokale dj’s, Social BBQ, hapje en een drankje, wat wil je nog meer! Ik hoor je nu denken, wat is die Social BBQ? Je mag dus je eigen eten meenemen om op die BBQ te gooien. Huh? Ja, je eigen eten, dus neem je stukkie vlees mee, vega(n) mag natuurlijk ook! Zij zorgen er in ieder geval voor dat die BBQ er staat en iedere dag vanaf 17:00 uur ben je dan welkom. Mocht je nou geen zin hebben om je eigen eten mee te nemen? Ze hebben daar ook BBQ pakketten die ze verkopen. Wel zo makkelijk toch? Kijk voor meer informatie op de website van DÂK.


Een klein, kunstzinnige en toegankelijke festival waarbij kunst, culinair eten centraal staan. In het Vroesenpark kun je daar dan heerlijk van genieten! Voor de kosten hoef je het niet te laten, voor € 3,- kun je je laten verrassen. Duizelt het je al? 😉 Kijk voor meer informatie op de website van Duizel in het Park.

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

geen reacties

reageer