Follow:
Attracties Hotspots Rotterdampas Uitgaan Winkelen

10x How to See’in 010

Je kunt Rotterdam op verschillende manieren bezichtigen, meest gangbare is natuurlijk lopend. Persoonlijk ben ik daar meer een liefhebber van, de stevige schoenen aantrekken en gaan! Gemiddeld loop je met gemak 15 km als je een grote stad bezoekt. Helaas is dit uiteraard niet voor iedereen weggelegd en zal ik daarom ook een aantal opties geven hoe je Rotterdam op andere manieren kunt bewonderen.

FIETS
Ben je niet zelf in het bezit van een fiets, huur dan een fiets bij één van de vele verhuurlocaties in Rotterdam. Tip: Bij GoBike kan je dit jaar vanwege hun testjaar 2016 voor maar € 2,50 een fiets huren voor 2 uren, lekker voordelig dus! Daarnaast beschikt de fiets over een accu voor trapondersteuning, geen smoesjes dus als last krijgt van tegenwind. Meer informatie: GoBike.

FIETSTAXI
Een vind ik zelf iets prijzig manier van vervoer is de fietstaxi, bij o.a. Fietstaxi Centrale kan je zo’n taxi aanhouden op straat, hiervoor betaal je € 1,- euro per 3 min p.p. Voor 15 min p.p. is het € 10,- euro.

TRAM 10
Neem de historische Tram 10 uit de jaren ’30 om te genieten van de mooie trekpleisters in Rotterdam. Duur: ongeveer 60 min.
De route van de tram lijn 10 tour kent de volgende stops: Willemsplein – Museumplein – Kruisplein – Centraal Station – Oostplein – Blaak – Beurs – Lijnbaan – Delfshaven – Oostkousdijk – Euromast – Museumplein – Eendrachtsplein – Lijnbaan – Beurs – Willemsplein.
Kosten: volwassene € 9,- / 65+ € 5,- / kind € 5,-

BUS TOUR
Wil je liever met een bus door Rotterdam om alle mooie plekjes te bewonderen, dat kan met Sightseeing Tours. Wat uniek is dat er door middel van een koptelefoon jou verteld wordt aan de hand van de GPS wat je allemaal ziet en dit in wel 6 verschillende talen waaronder Rotterdams (ingesproken door Roel Pot). Prijzen en route zie de website.

SEGWAY
Een aparte manier om de stad te bezichtigen is toch wel met een Segway. Via Segway Rotterdam kun je voor € 45,- p.p. een tour doen van ongeveer 75 min.

STADSWANDELING MET GIDS
Om eerlijk te zijn ben ik persoonlijk daar niet altijd zo’n fan van geweest, je ziet en hoort meer als je alleen of met je partner/familielid etc door de stad wandelt. Je kunt eventueel mensen op straat aanspreken en een goede toeristische gids (digitaal of boekvorm) vertelt je ook al een hele hoop. Indien je toch graag je mee wilt laten slepen met de verhalen van een gids raad ik je aan om te kijken op City Rotterdam. Prijzen variëren afhankelijk waar en hoe lang.

Moëne Photography

Watertaxi. credits: Moëne Photography

WATERTAXI
Wil je met snelheid over het water en aankomen op je bestemming? Dan is de watertaxi het ideale vervoermiddel voor jou. De sensatie van de wind in je haren, het water wat opspat en binnen enkele minuten bij je bestemming aankomen. Kijk op de website voor de locaties en prijzen.

 

KANGOO JUMPS
Dit is toch wel het meest vreemde manier om jezelf te verplaatsen door Rotterdam. In Katendrecht kan je terecht bij Jumpwear. Kosten: 1 uur € 10,- euro, de hele dag € 20,- euro.

SPIDO
Met de welbekende Spido kun je een rondvaart maken, prijzen zijn tussen de € 12,50 p.p. en de € 49,50 p.p. Duur van een rondvaart varieert tussen de 75 min tot bijna 7 uur lang!
Tip! Indien je in het bezit bent van de Rotterdampas kan je eenmalig gratis gebruik maken van de Havenrondvaart t.w.v. € 12,50 euro. Ik schreef hier ook een blogartikel over.

SPLASHTOURS
Met Splashtours zie je tijdens de stadsrit de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de ‘splash’: de spectaculaire duik in de Maas. De bus blijkt ineens ook een zeewaardige boot, die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart! Een stadstour met Splashtours Rotterdam duurt 60 minuten. Kosten: volwassenen € 24,50 euro, kinderen tot 12 jaar € 16,50 euro.

Hieronder voor het gemak de kaart van Rotterdam:

Seenin010 is in geen geval verantwoordelijk voor de gevolgen van een doorgevoerde prijswijziging of het niet of beperkt aanbieden

Soortgelijke berichten:

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Seen in 010 - Geen geld maar wel een date in Rotterdam? - Seen in 010

    […] nog niet zo goed kent, kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van de Instap Rondleiding. Of bekijk hier de mogelijkheden hoe je het beste Rotterdam op een andere en leuke manier kunt ontdekken! TIP 1: Ga naar de […]

    19 juni 2018 at 21:17
  • reageer